BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kalmanovits Zoltán
Név: Kalmanovits Zoltán
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1973
Hangszer: krummhorn/rebek/furulya/ének - kontratenor/ének - bariton/viola da gamba
Együttes: A:N:S Chorus/Purcell Kamarakórus (Purcell Choir)/Corvina Consort
 
Tanulmányait a Zeneakadémián karvezetés szakon Hartyányi Judit, Erdei Péter és Párkai István irányítása alatt végezte. Énektanára Schultz Katalin. A régizenei előadásmód gyakorlati alkalmazásában tanra Pertis zsuzsa, akinél a billentyűs hangszerjátékot is tanulta. Tagja a Cantus Corvinusnak, a Purcell Kamarakórusnak, az Ars Nova Secunda kamarakórusnak és a Fővárosi Kántorátusnak. Részt vett a szentendrei és soproni kurzusokon, koncerteken. 1995-ben Baselben a Schola Cantorum Basiliensis régizenei akadémiára járt, ahol Anthony Rooley kurzusát látogatta.
1999/2000. tanévben vendéghallgatóként, majd 2000/2001. tanévben nappali tagozatos hallgatóként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyházzene szakára járt. 2000. nyarán az angliai Dartington International Summer School and Festival of Music keretében, Dobszay László és Szendrei Janka professzorok felkérésére, a gregorián kurzus segítője, illetve a fesztiválon rendezett hangversenyek közreműködője és szólistája volt.
1996-2000 között a Szent Benedek Bencés Általános Iskola és Gimnázium ének-zene tanára. Az 1999/2000. tanévben az óbudai Aelia Sabina Zeneiskolában tanított szolfézst. A 2000/2001. tanévtől az Angolkisasszonyok Budapesti Ward Mária Általános Iskolájának ének-zene tanára. 2001/2002. tanévtől az iskola gimnáziumi osztályaiban is tanít, jelenleg az iskola megbízott igazgatója. Óraadóként a Szabolcsi Bence Zeneiskola tanáraként szolfézst tanít.
A tanítás mellett a hangversenyéletben is tevékenyen részt vesz. Számos itthon és külföldön koncertező (Nagy-Britannia, Ausztria, Németország, Olaszország, Dánia, Belgium, Szlovákia, Lengyelország, Görögország, Svájc) együttesben működött közre: Affetti Musicali,Ars Longa Ének- és Zenekar, Cantus Corvinus, Kecskés Együttes, Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Musica Profana, Schola Hungarica, Sonatores Pannoniae, Sonora Hungarica Consort, Voces Aequales.
Alapító tagja, majd 1996 óta művészeti vezetője a Corvina Consort ének- és hangszeregyüttesnek, ahol énekesként és hangszerjátékosként is közreműködik (viola da gamba, furulyák, krummhorn, rebek). Az együttes CD felvételei szintén díjazott kiadványok (1999. október - CHOC, 2001. – az év 10 legjobb lemeze). A Corvina Consort 2000-ben a belgiumi Antwerpenben rendezett Festival van Vlaanderen – Laus Polyphoniae keretében meghívást kapott az International Young Artist’s Presentation részvételére, ahol Európából hét együttes mellett Magyarországról ôket válogatta ki a nemzetközi zsűri.
Megalakulásától tagja a Fővárosi Kántorátus Szent István Bazilikában működő énekegyüttesének. A schola heti rendszerességgel lát el liturgikus énekesi szolgálatot a Bazilikában. Az együttes fiúkórusában volt és jelenlegi tanítványai is énekelnek. Fennállása óta a Musica Aeterna Művészeti Alapítvány kuratóriumának elnöki feladatait látja el.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Őrségi Kortárs Zenei Napok│Koncert lehetőség fiatal zenészek számára
Kortásrszenei Napok
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
LIGETI 100 - Az Eötvös Péter Alapítvány mesterkurzusa karmestereknek és zeneszerzőknek
BMC
Lemezajánló
További lemezek