BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Csányi Tamás
Név: Csányi Tamás
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1959
Hangszer: ének - kontratenor/karnagy
E-mail: karnagy@szentimre.hu
 
1959. június 12., Budapest

A Ciszterci Szent Imre templom karnagya, 1982-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett diplomát, mint zenetanár és karnagy. Az itt töltött évek alatt fordult érdeklődése a régi zenekultúra felé, mint férfialt énekes. A középkor és reneszánsz zenéjét, előadói praxisát ösztöndíjasként 1982-83-ban kutatta Brüsszelben, Párizsban és Bécsben, majd hazatérve kapcsolódott a hangversenyélethez. Ennek része 4 ilyen irányú hanglemezfelvétel (Egy trubadúr Magyarországon, J. Pannonius és reneszánsz költők, Régi magyar betlehemes, Brockes passió).

A budapesti, Villányi úti Ciszterci Szent Imre templom kórusához 1979-ben csatlakozott és azóta vállal részt az egyházközség zenei programjainak, hangversenyeinek szervezésében. Elkötelezett a régi magyar, illetve a történelmi Magyarországon keletkezett egyházi hagyaték feldolgozása iránt (S. Capricornus, F. Pfeifer, J. és M. Haydn, V. Deppisch, J. J. Fuchs, G. J. Werner hagyatéka stb.) Szerkesztője és közreadója a 2004-ben, majd 2012-ben ismét megjelent „Szép régi énekek” című népénekgyűjteménynek, amely 89, eddig még nem publikált éneket tartalmaz orgonakísérettel.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek