BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Laczó András
Név: Laczó András
Születési hely: Szeged
Születési dátum: 1954
Hangszer: ének - tenor
 
Pályáját zenekari fuvolásként kezdte. Énektanulmányait a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Simándy Józsefnél végezte, majd 1982-től a Magyar Állami Operaház magánénekese lett. Önálló estjein a régi zene specialistájaként többek között a következő művek szerepelnek: antik himnuszok, királyi udvarok zenéje, középkori és reneszánsz egyházi és világi énekek, barokk áriák, verbunkosok, népdalok, operett-gálák műsorszámai, népszerű oratóriumok és mûdalok. Önálló estjein gyakran játszik különféle fúvós és pengetős hangszereken is. A világon egyedülálló módon Tamino szerepében nemcsak énekel, hanem a versenymű nehézségű "varázsfuvola dallamokat" is maga játssza.

Dolgozott együtt Lamberto Gardellivel, Giusappe Patanéval, Placido Domingoval, Clemenciccel, Malgoire-ral, Ferencsik Jánossal, Doráti Antallal. A Rio de Janeiro-i Énekverseny döntőse; Middlesbrough-ban III. helyezett. Vendégszerepelt Európa 16 országában, Észak- és Dél-Amerikában.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Átlátszó Hang 2023 | Megtört csend - Selejlo Erzsébet és Selejlo Irén koncertje
Könyvtár
Zeneterápiás klub│A zene biztonsága a traumakezelésben
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek