BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Rajk Judit
Név: Rajk Judit
Születési hely: Budapest
Hangszer: ének - alt
Link: www.juditrajk.com/
  corelliconsort.com
Együttes: Corelli Consort
 
Rajk Judit énekművész. Budapesten született. Bölcsésztanulmányokat folytatott, majd 1993-ban énekművész diplomát, 2009-ben pedig "Summa cum laude" minősítéssel doktori fokozatot szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Jelenleg ugyanott az Egyházzene Tanszakon egyetemi adjunktus, magánének-hangképzést, ének módszertant és hangképzéstörténetet tanít.

Művészi pályáját jelentősen befolyásolta a budapesti Művész Színház Anatolij Vasziljev rendezte Dosztojevszkij adaptációja, A nagybácsi álma énekesnő szerepe. Vasziljev ismertette meg a romantikus orosz dal (románc) műfajával, melynek azóta avatott előadójává vált, doktori disszertációját is e témából írta.

Oratórium, dal- és kamaraénekes, rendszeresen megszólaltatja kortárs szerzők műveit, több vokális mű ősbemutatója fűződik nevéhez, magyar és külföldi szerzők írtak számára dalokat. 2001-ben jelent meg a Hungarotonnál Fekete Gyula Római láz című operájának CD kiadása, amelyen az opera főszerepét énekli. Előadását mind a brit Opera magazin, mind a New York-i Metropolitan Opera News elismerően méltatta.

2004-ben, a Holokauszt 60. évfordulójára az Oscar-díjas színész Maximillian Schell-el készített lemezfelvételt, 2006 tavaszán a berlini Deutsche Oper zenekarával, németországi bemutatón énekelte Jeney Zoltán Halotti szertartásának alt hangra komponált tételeit. 2011-ben a berlini Konzerthaus rendelt számára új művet, Könczei Árpád Rezonanciák alt hangra, kamarazenekarra és népi trióra című művének bemutatója Gábor Ferenc vezényletével 2012. februárjában volt a Konzerthausban. Kortás zenei előadói munkájáért, új művek bemutatásáért 2005-ben és 2011-ben Artisjust díjat kapott.

Európa számos országában, Oroszországban, Törökországban és az Egyesült Államokban vendégszerepelt, dalestekkel, kamarazenei produkciókkal és nagyzenekarok szólistájaként. Rendszeresen készít felvételeket a Magyar Rádió és a Hungaroton számára. 1996 óta a Corelli Consort énekese.

2009 óta a FUGA Budapesti Építészeti Központban rendezett FUGAkoncertek művészeti vezetője. 1998-tól az Európai Kulturális Alapítvány, Budapest kuratóriumának tagja, 2009 óta a kuratórium elnöke.


Rajk Judit aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Dömötör Johanna és Simon Dávid fuvola mesterkurzusának zárókoncertje
Könyvtár
Pikolós gyöngyszemek - Kanyó Dávid sorozata - Új művek nyomában
Könyvtár
Budapesti moziestek: Celluloid álmok - Bollók Csaba rövidfilmjei
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek