BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Tóth János
Név: Tóth János
Születési hely: Herend
Születési dátum: 1955
Hangszer: ének - bariton/ének - basszus
 
1955-ben született Herenden, művészcsaládban. Zenei és középiskolai tanulmányait Veszprémben végezte, ahol először hegedülni, majd énekelni tanult. 1974-1975-ben a Honvéd Művészegyüttes kórusában énekelt. 1975 és 1982 között elvégezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola ének-művésztanári és opera tanszakát. Tanára Keönch Boldizsár és Jevgenyij Nyeszterenko volt. A Magyar Állami Operaházban 1981-ben debütált a Porgy és Bessben. 1982-től operaházi tag. 1990-től operarendezőként is dolgozik.

Repertoárjában a klasszikus szerepeken kívül kortárs magyar operák is szerepelnek. Koncerténekesként is rendszeresen fellép. Európa-szerte vendégszerepelt. A 1982-es Erkel-Kodály Nemzetközi Énekversenyen III. díjat és Kodály-különdíjat nyert. Operarendezései: Flotow: Márta, J. Strauss: A cigánybáró, A denevér, Rossini: A sevillai borbély, Vukán: Black Advent, Erkel: Hunyadi László, Dózsa György.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Kurtág György: Fin de partie (A játszma vége) - magyarországi bemutató
Müpa
Lemezajánló
További lemezek