BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Hadady László
Név: Hadady László
Születési hely: Békésszentandrás
Születési dátum: 1956
Hangszer: oboa/angolkürt
 
Kányási József debreceni növendékeként került a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, ahol Kurtág György kamarazene-tanár és zeneszerző volt rá a legmélyebb hatással. 1979-ben kapta meg oboaművészi és tanári diplomáját.

1976 és 80 között a Ferencsik János vezette Magyar Állami Hangversenyzenekar, majd 1985-től az 1975-ben alapított Nielsen Fúvósötös tagja, 1980-tól pedig Pierre Boulez párizsi kamarazenekarának (Ensemble Intercontemporain) szóló oboása. Rendszeresen fellépett továbbá a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, a Párizsi Opera Zenekarával, a Francia Rádió Szimfonikus Zenekarával és a Budapesti Fesztiválzenekarral.

Szólistaként angol, francia, német, argentin és magyar zenekarokkal szerepelt. 1993-ban Londonban és Párizsban a londoni Philharmonia Orchestra kísérte Elliot Carter oboaversenyén, 1995-ben két koncerten lépett fel Chicagóban, a Chicago Symphony Orchestra meghívására.

1990-ben megszerezte a Francia Állami Tanári Diplomát is (C.A.); 1995 óta a Párizsi Zeneakadémia kamarazene és pedagógia tanára. Fontosabb szólófelvételei: Berio: Chemin IV. (Sony/CBS) és Sequenza VII. (Deutsche Grammophon). A világ 45 országában több mint 2000 koncertet adott. Az oboisták "Stradivariján", Lorée Royalon-on játszik.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek