Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Acsai Tímea


fuvola

Születési hely
Mór
Születési dátum
Weboldal

 
Acsai Tímea fuvolaművész Móron született zenész családban. Már zeneművészeti gimnáziumi évei alatt felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem különleges tehetségek osztályába, Kovács Lóránt professzorhoz. A Bachelor diploma megszerzését követően Andrea Lieberknecht osztályában folytatta tanulmányait a müncheni Zeneművészeti Főiskolán, ahol 2015-ben szerzett szólista diplomát. Már egyetemi éveiben is olyan világhírű zenekarokkal lépett fel, mint a Berlini Filharmonikusok, a Stuttgarti Rádiózenekar (SWR Symphonieorchester), a Gürzenich Orchester Köln, és a Konzerthausorchester Berlin.

Tanulmányai alatt elnyerte a Berlini Filharmonikusok Karajan Akadémiájának 2 éves ösztöndíját, mely során olyan koncerttermekben léphetett fel, mint a berlini Philharmonie, a Suntory Hall Tokióban, a lucerni Kultur és Kongresszentrum, a párizsi Salle Pleyel, vagy a salzburgi Festspielhaus.

Mesterkurzusok rendszeres résztvevőjeként folyamatosan fejleszti tudását (Emmanuel Pahud, Adorján András, Ittzés Gergely, Dejan Gavric, Henrik Wiese). Olyan világhírű karmesterekkel dolgozott együtt, mint Sir Simon Rattle, Mariss Jansons, Herbert Blomstedt, Fischer Iván, Alan Gilbert, Gustavo Dudamel, Kirill Petrenko és Andris Nelsons.

Megnyerte az 5. Pekingi Nemzetközi Zenei Versenyt, az 1. Nemzetközi Fuvolaversenyt Thessalonikiben, második helyezett lett a "Prágai Tavasz" Nemzetközi Fuvolaversenyen, és döntőbe jutott a 8. Kobe Nemzetközi Fuvolaversenyen.

2018 áprilisa óta a Bambergi Szimfónikusok fuvolaművésze.