BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Váradi Judit
Név: Váradi Judit
Hangszer: zongora
Link: /www.youtube.com/channel/UCuzjrbHGDGae62gtt7jbqUg/videos
 
Közép- és felsőfokú tanulmányait Debrecenben végezte, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanult, ahol zongoratanár, szolfézstanár, karvezető, énekes zongorakísérő, korrepetitor és kulturális menedzser diplomát szerzett. 2010-ben doktori fokozatot szerzett (PhD) a Jyväskylä-i Egyetemen (Finnország), amelyet 2014-ben honosított a Debreceni Egyetem. Értekezése címe: Hogyan neveljünk értő közönséget a komolyzenének / How to educate an audience to acquire a taste for classical music

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán 1988 óta folytat oktatói tevékenységet, 2014 óta egyetemi docens. 2013-2017 között dékánhelyettes. 2000 óta a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar és A Jövő Művészetéért Alapítvány művészeti menedzsere. Több hangversenysorozat alapítója és koordinátora. 2013-tól az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar művészeti igazgatója. 2015 óta a Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Doktori Program témavezetője és oktatója, a Debreceni Egyetem Felsőoktatási Kutató és Fejlesztő Központ (CHERD) senior kutatója.

2016-ban a Nagyváradi Partiumi Egyetem óraadó tanára volt, majd 2017-ben alapítója és szervezője a Zenepedagógiai konferenciának Debrecenben. Még ugyanebben az évben az MTA Köztestületi tagja lett. 2018-ban a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium óraadó tanára volt, valamint ettől az évtől kezdve a Zenepedagógiai kutatócsoport vezetőjeként kutatásait a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet támogatja.

A hazai fellépések mellett kamarazenészként és zongorakísérőként koncertezett a világ számos országában. Televízió és rádió felvételeken, kortárs magyar és külföldi zeneművek bemutatásában közreműködött. Különböző hangszeres mesterkurzusok szervezője és közreműködője. Országos és nemzetközi konferenciák előadója, publikációi magyar és angol nyelven jelennek meg, több kiadvány szerkesztője.

2017-ben Szaxon címmel, 2019-ben Tetra címmel CD lemezt adtak ki Puskás Levente szaxofonművésszel, amelyen magyar zeneszerzők szaxofonra és zongorára írt művei hallhatók. 2021-ben indították közös youtube csatornájukat, amelyen az oktatást segítő szaxofonra és zongorára írt műveket jelentetik meg.

Kitüntetések:

2008. Debreceni Egyetem Tudomány Egyetemi Karok elnöki elismerő oklevele
2010. Artisjus díj
2016. Kossuth emlékérem
2018. Komlóssy díj
2019. Debrecen Kultúrájáért Díj
2021. Magyar Arany Érdemkereszt
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek