BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Váczi Eszter
Név: Váczi Eszter
Születési dátum: 1976
Hangszer: ének
Link: www.vaczieszterquartet.hu/
Együttes: Váczi Eszter & Quartet/Szörp
 
Váczi Eszter zenei általános iskolába járt, a jazz zenével a középiskolában ismerkedett meg. Tizenhat évesen kezdett el tanulni Lakatos Ágnesnél, később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta zenei tanulmányait, ahol Berki Tamás növendéke volt.

1998-ban, elsőévesen felfedezték a Jazz+Az válogatásán; a zenekarnak fennállásáig (2000) tagja volt.

21 évesen kezdett el zenélni a Szörp nevű magyar acid jazz zenekarban, mely rövid idő alatt az egyik legsikeresebb magyarországi klubformációvá nőtte ki magát. Rendszeresen léptek fel külföldön (Bécs, Gronau) is. 2003-ban a Szigeten is zenéltek, 2004-ben pedig közös koncertet adtak az osztrák-amerikai Count Basic-kel a Petőfi Csarnokban. A zenekar majdnem minden tagja képzett zenész, valamennyien a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végeztek.

Váczi Eszter 2002-ben alapította meg saját zenekarát; kezdetben - másokhoz hasonlóan - örökzöld jazz standardek feldolgozásait játszották, de hamarosan inkább a saját szerzemények mellett döntöttek. Magyarországon kívül több alkalommal koncerteztek Erdélyben és Szlovákiában, emellett Párizsban kétszer is felléptek, többek között a Jazzy Colors Fesztiválon is. A zenekar tagjai: Váczi Eszter (ének), Gátos Bálint (basszusgitár), Gátos Iván (billentyűs hangszerek), Mike Zsolt (dob), és 2010 szeptembere óta Schneider Zoltán (gitár). Első albumuk „Vissza hozzád” címen 2009-ben jelent meg, s alig egy év alatt aranylemez lett, 2011-ben pedig elérte a platina fokozatot. Az egy kivételével kizárólag saját szerzeményeket tartalmazó korong váratlan sikere annak volt köszönhető, hogy a jelenlegi zenei piacon elsőként jelentkeztek magyar nyelvű jazz dalokkal, ami eddig nem volt jellemző erre a műfajra.

2009-ben Orosz Dénes lemezükről választott főcímdalt Poligamy című filmjéhez.

2011-ben megjelent új lemezük, az „Eszter kertje” munkálataiban a világhírű hangmérnök, Helik Hadar segítette a zenekart.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek