BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Horváth Bálint
Név: Horváth Bálint
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1986
Hangszer: zongora
E-mail: horvathbalint86@gmail.com
 
1986-ban született Budapesten, hétéves kora óta zongorázik. 2000-04-ig a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban, Fekete Győr István osztályában folytatott zeneszerzés-tanulmányokat. 2004-ben a korosztályi országos zeneszerzőverseny 1. helyezettje volt. Ugyanennek az évnek a tavaszán, ebben az iskolában érettségizett és elnyerte a Robitsek Péter-emlékdíjat.

2004-2010-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, Orbán György tanítványaként. 2007 tavaszán a Színház- és Filmművészeti Egyetem dalversenyén második díjat nyert, szeptemberben az amsterdami Gaudeamus kortárs zenei fesztiválon vett részt, novemberben pedig a Hudson-Danube Project keretében a budapesti Régi Zeneakadémián, majd a New York-i Juilliard School-on szólalt meg Naplójegyzetek c. darabja.

2009 áprilisában, diplomakoncertjén zongorás és hangszerelt dalciklusai, valamint Három zenekari darab c. műve hangzott el, ez utóbbi a Rádiózenekar előadásában. 2010-ben kitüntetéses egyetemi oklevelet kapott. Szakdolgozatában Liszt Ferenc késői zongoraműveit vizsgálta.

Irodalmi érdeklődése az utóbbi években főként a zongorakíséretes dal műfaja felé terelte. Dalain kívül szóló- és kamarazenei kompozíciói szerepeltek még tanszéki koncerteken és a legtöbb magyarországi kortárs zenei fórumon: az Ifjúsági Kortárs Zenei Esteken, (2004, 2006, 2007), a Budapesti Őszi Fesztiválon (2005, 2006, 2007), a szombathelyi Bartók Fesztiválon (2008), a szegedi Vántus István Kortárszenei Napokon (2009), a Bartók Béla Emlékház Bartók Zeneakadémiája-sorozatában (2009) és a Magyar Rádióban (2005). Gyakran föllép saját művei előadójaként, és zongorakísérőként.

2010 őszétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktori iskolájának hallgatója, programvezetője Jeney Zoltán.

lásd még: Horváth Bálint - zeneszerző
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Beethoven és Brahms cselló-zongora szonátái kortárs magyar művek társaságában 3/3.
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek