BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Ujházi Gyöngyi
Név: Ujházi Gyöngyi
Hangszer: cselló
 
Zenei tanulmányait Békéscsabán kezdte, majd 1997-ben felvételt nyert a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába. A 2002-ben megrendezett Starker János Országos Gordonkaverseny első díjasa lett, majd ugyanettől az évtől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait Perényi Miklós osztályában. Kamaratanárai Gulyás Márta, Wagner Rita és Csalog Gábor voltak.

2006 és 2008 között a madridi Instituto Internacional de Música de Cámara ösztöndíjas növendéke volt Ralf Gothóni és Eldar Nebolsin irányítása alatt. Ez idő alatt Spanyolország-szerte koncertezett különböző formációkban többek között a madridi Auditorio Nacional Kamaratermében, a madridi Operában, illetve a barcelonai Gran Teatre del Liceuban. 2007 és 2008 nyarán részt vett a santanderi zenei fesztiválon. 2009-ben diplomázott a Liszt Ferenc Kamarazenekar közreműködésével.

Számos mesterkurzuson vett részt szólóban és kamaraformációkban egyaránt olyan neves művészeknél, mint Natalia Shakhovskaya, Tsuyoshi Tsutsumi, Gary Hoffman, Menahem Pressler, Bruno Canino, Claudio Martínez Mehner, Zakhar Bron.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek