Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Dömötör Johanna


fuvola

Születési hely
Budapest
Születési dátum
1984
Weboldal

 
Dömötör Johanna 2010 óta a Bázeli Szimfonikus Zenekar szólófuvolása, 2012-től a linzi Anton Bruckner Egyetem professzora. Tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd Jean-Claude Gérard és Davide Formisano növendékeként Stuttgartban, később Andrea Lieberknecht irányításával Hannoverben végezte. 2009-ben a Temesváron megrendezett nemzetközi fuvolaversenyen a döntőbe jutott és ott különdíjat kapott, 2012-ben a szingapúri nemzetközi fuvolaversenyen elnyerte az első díjat.

Szólistaként - többek között - fellépett a Japán Filharmonikus Zenekarral, a Stuttgarti Kamarazenekarral, a Budapesti Fesztiválzenekarral és a Helsinki Filharmonikus Zenekarral. Vendégjátékosként koncertezett a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarával, a WDR-rel, az SWR-rel és a milánói Scala Zenekarával. Pályafutása során olyan kiváló karmesterekkel dolgozott mint Zubin Mehta, Daniele Gatti, Esa-Pekka Salonen, Daniel Harding, Kurt Masur, Lorin Maazel és Daniel Barenboim.