BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Bábel Klára
Név: Bábel Klára
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1983
Hangszer: zongora/hárfa
E-mail: info@babelklara.hu
Tel.: +36 30 302 1915
Link: www.babelklara.hu
 
Tizenkét éves korában felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Előképző Tagozatára, ahol hat éven át tanult zongorázni. Az előképzésen Nádor György, Bihary László és Lantos István volt a zongoratanára. Középfokú tanulmányait a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában folytatta 1997-2000 között.

Első hárfatanára Kis Tünde volt, később magántanulóként Sipkay Deborah és Lubik Hédy tanárokhoz került. 2001-ben felvették az LFZE zongoraművész, majd 2004-ben az egyetem hárfaművész szakára is. Előbbit 2006-ban, utóbbit 2007-ben fejezte be jeles, illetve kitüntetett minősítéssel. Ezek alatt az évek alatt Sipkay Deborah és Vigh Andrea tanította. Egyetemi tanulmányai befejeztével doktori képzésre jelentkezett az LFZE-re, és 2007-2009 között elvégezte a brüsszeli Koninklijk Conservatorium hárfa szakát is.

2001-től Nizzában, Prágában és Moszkvában mesterkurzuson vett részt, 2007-től a cseh Jana Boušková mesteriskolájában tanul. 2005-ben és 2008-ban Moszkvában a Vera Dulova Nemzetközi Hárfaversenyen sikerrel szerepelt. 2010-ben az Artisjus-díj kitüntetettje lett, 2010-2011-ben pedig elnyerte a Fischer Annie zenei előadóművészeti ösztöndíjat.

2006-tól a MÁV Szimfonikusok, 2007-től a Budapesti Fesztiválzenekar, 2010-től pedig a Magyar Rádió Szimfonikusok szólóhárfása. Szólólemeze még nem jelent meg.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
CentriFUGA produkció: Befejezetlen Contrapunctus
FUGA
Lemezajánló
További lemezek