Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Jobbágy Boglárka


hegedű

Születési hely
Budapest
Születési dátum
Együttes

 
4 éves korában kezdett hegedülni, előbb a X., majd a XIX. kerületi Zeneiskolában. Általános iskolai tanulmányai befejeztével a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója lett, majd 2012 júniusában szerezte meg hegedűművészi és tanári diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Pichner Teréz és Kapás Géza növendékeként. 2009-ben - próbajátékot követően - egyedüli magyarként került be a németországi Schleswig-Holstein Musik Festival ifjúsági zenekarába, ahol olyan neves karmesterekkel és szólistákkal dolgozhatott együtt, mint Christian Eschenbach és Anne-Sophie Mutter.

Az aktív zenei élet mindig is fontos volt számára. A szimfonikus zenekari élethez először a Schleswig-Holstein Fesztiválzenekar, majd a Zeneakadémia Zenekar ázsiai turnéja adott kedvet. Ezt követően nyílt lehetősége az Óbudai Danubia Zenekarral fellépni, és - mint zenekari tag - számos itthoni, illetve külföldi nagy művésszel együtt zenélni.
2013 tavaszától állandó tagja a Spányi Miklós és Ábrahám Márta vezette Concerto Armonico Kamarazenekarnak, rendszeresen kamarázik, és bővíti a már meglévő repertoárt.