BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Jász András
Név: Jász András
Születési hely: Budapest
Hangszer: szaxofon
Együttes: Kéknyúl
 
Budapesten született. Édesapja hatására kezdett el zenét tanulni a zuglói Szent István Király Zeneiskolában. Hat éves korától zongorázott, szaxofontanulmányait pedig tizennégy évesen kezdte el ugyanitt. A klasszikus zene szeretete mellett már érezte, hogy a szíve igazából a blues és a jazz felé húz.

Érettségi után különböző zenekarokban játszott, majd beiratkozott az Erkel Ferenc Zeneiskolába.
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-szaxofon szakán szerzett diplomát. Tanárai és mesterei voltak: Elek István, Borbély Mihály és Kollmann Gábor.

2006-ban részt vett Branford Marsalis mesterkurzusán, Kuala Lumpurban, ami nagyban meghatározza szaxofonos pályája jelenlegi szakaszát. Diplomakoncertjét a Tiszavirág zenekarral játszotta, ahol a két szaxofon - ritmus szekció felállás lehetőségeit tágítják és megpróbálnak a lehető legnagyobb improvizációs szabadságra törekedni. Fontosnak tartják a "kamarazene" jelleget és főként saját szerzeményeket játszanak. Volt szerencséjük fellépni Magyarország nagyobb városainak jazzklubjaiban és 2007 szeptemberében a budapesti MOL Jazzfesztiválon.

A Jambalaya zenekarban Nemes Zoltán zongorista vezetésével játszanak new orleans-i zenét, melyben a tradícionális "fekete zenék", a blues és a jazz ötvöződik. 2007 áprilisában a Gronau Jazzfesztiválon játszottak nagy sikerrel. 2006 nyarán Jackie Orszáczky-val játszhatott magyarországi és erdélyi turnéján.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
UMZE Kamaraegyüttes: Eötvös, Vajda, Varga ősbemutatók
Koncertterem
A barokk csellóirodalom gyöngyszemei
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek