BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Karosi Júlia
Név: Karosi Júlia
Születési dátum: 1982
Hangszer: ének
Link: www.karosijulia.hu/
  /www.facebook.com/juliakarosi/
Egyéb elérhetőség: Koncertszervezés:
Eszéki Erzsébet
erzsebet@karosijulia.hu
Együttes: Karosi Júlia Quartet
 
Édesanyja Pászthy Júlia operaénekesnő, bátyja Karosi Bálint Bostonban élő orgonaművész. Zenélni hatévesen kezdett a Solti György Zeneiskolában. Klasszikus zongorát tanult tizenkét évig, hegedűt öt évig. Gimnáziumi évei alatt az Angelica leánykarban énekelt, mellyel számos külföldi versenyen és turnén vett részt. A középiskola után az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsész Karán folytatta tanulmányait esztétika–filozófia szakon, ahol két diplomát szerzett. Egyetemi évei alatt kezdte meg jazz–ének tanulmányait Winand Gábornál. 2008-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz–ének szakára, ahol Lakatos Ágnes és Berki Tamás lettek tanárai. 2010-ben a Zeneakadémia által indított tehetséggondozó pályázat öt kiemelt hallgatója közé választották. Díjakat és elismeréseket szerzett nemzetközi versenyeken Lengyelországban és Franciaországban, 2011-ben pedig a Magyar Jazz Szövetség második helyezéssel jutalmazta Sketches című saját szerzeményét.

Karosi Júlia saját zenekarát 2010 óta vezeti. 2014 áprilisában a rangos Jazzahead! fesztiválon, Brémában képviselte hazánkat. Első lemezét és mellé egy négyszámos kislemezt a japán Whereabouts Records adta ki 2012-ben. Második lemeze 2014-ben jelent meg a New York-i Dot Time Records gondozásában. A Hidden Roots című lemezt telt házas koncerten mutatták be 2014 márciusában a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. A zenekar elsősorban az énekesnő saját szerzeményeit játssza. A zene dinamikus, magán viseli a magyar és közép-európai zene ritmikai sokszínűségét.

2017-ben Kodály Zoltán-ösztöndíjban részesült.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Petrovics Emil 90
Zeneakadémia
Itt és most - Fiatal zeneszerzők nagyzenekari művei
Zeneakadémia
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Lemezajánló
További lemezek