BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Jónás Vera
Név: Jónás Vera
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1987
Hangszer: ének
 
Jónás Vera a fiatal magyar énekes-dalszerző generáció egyik legígéretesebb tagja. Frissen alakult zenekarával első komolyabb magyarországi koncertjét 2011 végén adta a Trafóban Theo Bleckmann előzenekaraként.
Az azóta eltelt két évben az együttes összeszokott, 'ütős' trióvá vált, így megalakulásuk kétéves évfordulóját első nagylemezük megjelenésével szintén a Trafóban ünnepelték teltházas koncerttel.
Vera énekes és dalszerző, szinte csak a saját szerzeményeit játssza. Koncertjein és a felvételein élő elektronikát használ (loop, delay), valamint saját magát kíséri gitáron. Zenéjének műfaji besorolása nem annyira egyszerű feladat, leginkább talán modern és személyes könnyűzeneként írható le.
Többéves zenei múltját és karrierjét a London Centre for Contemporary Music School-ban tavaly szerzett diplomájával erősítette meg. Évek óta Londonban és Budapesten él és alkot, mindkét városban sokat koncertezik zenekaraival. 2016-ban Artisjus-díjat kapott.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek