BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Soltész István, ifj.
Név: Soltész István, ifj.
Születési dátum: 1977
Hangszer: hegedű
 
1977-2009

Zenész családban született 1977-ben. Első zenei ismereteit édesapjától szerezte, aki maga is kiváló tanár és hegedűművész. 1999-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Budapesti Tanárképző Intézetében.

Már egészen fiatalon – 1995-ben – zenekartott alapít Animato Kamarazenekar néven, amelynek koncertmestere és szólístája is volt egyben. 1997-ben kezdett barokkhegedűn játszani, és a diploma megszerzését követően csak régizenészként tevékenykedett. Játszott többek között a Capella Savaria, a Concerto Armonico, az Aura Musicale és az Ensemble Philippe kamarazenekarok koncertjein, lemezfelvételein.

Szólamvezetője volt az Ars Longa Kamarazenekarnak, tagja a Musica con Anima és a Perpetua Musica Régizene együtteseknek és rendszeresen fellépett a Salzburgi Bach Kórus hangversenyein. Játszott továbbá a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekarban, a Wiener Akadémie és a Visegrádi Országok Kamarazenekarában.

Zenekari tagként, kamarazenészként rendszeresen fellépett Ausztriában, Csehországban, Németországban, Olaszországban és Szlovákiában. 1999-ben megalapította az Arcangelo Kamaraegyüttest, amely historikus hangszereken XVII-XVIII. századi kamarazenét játszott, különös figyelemmel a barokk triószonáta-irodalomra. A zenekar sok fellépést vállalt, nagy sikerrel szerepelt többek között az Óbudai Társaskörben, a Pesti Vigadóban, a Nádor Teremben és számos budapesti és vidéki templomban.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 | Ligeti Gitár Projekt - Concert Lecture
Könyvtár
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Lemezajánló
További lemezek