BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Werner Gábor
Név: Werner Gábor
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1969
Hangszer: karmester
 
Werner Gábor 1969. szeptember 2-án született Budapesten. Zenei tanulmányait ötévesen kezdte gordonkán, majd tovább folytatta zongorán és ütőhangszereken. Gimnáziumi tanulmányai után 1988-tól 1991-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola győri tagozatára járt gordonka szakra, itt szerezte meg első diplomáját.

A főiskolai tanulmányok mellett a győri színház zenekarában játszott. 1991-től a MÁV Szimfonikus Zenekar tagja, emellett kamarazenekarokban is fellépett. 1990-től 1993-ig a Camerata Transsylvanica, 1993-tól 1995-ig a Sonora Hungarica, 1996-tól 1999-ig a Hubay Jenő kamarazenekar, ezt követően pedig a Szenthelyi Miklós által vezetett Virtuózok Zenekarának tagja.

1997-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola karmesterképző-szakára, ahol Lukács Ervin és Gál Tamás növendéke lett. Az 1999/2000-es tanévben részt vett Jurij Szimonov mesterkurzusán. 1998-tól karmestere és művészeti vezetője a Hevesi Kamarazenekarnak. Vezényelte a Sonora Hungarica Consort, az Egri Szimfonikus Zenekar és a Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar hangversenyeit, ez utóbbi együttesnek 2000-től betanító, másodkarmestere. Emellett számos magyar zenekart dirigált vendégkarmesterként.

2000 óta a Békés-Tarhosi Zenei Napok keretében megrendezett Jeunesses Musicales vonószenekari tábor karmestere. Vendégszerepelt Hollandiában, Olaszországban, Svájcban, Németországban és Erdélyben. 2002-ben meghívást kapott Spanyolországba a Sant Feliu de Guíxols-i fesztiválra, ahol többek között Bartók Béla Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára című művét dirigálta. 2002 májusában részt vett a Magyar Televízió X. Nemzetközi Karmesterversenyén. Ugyanebben az évben Donáth-díjjal tüntették ki.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek