BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Krausz György
Név: Krausz György
Születési hely: Hőgyész
Születési dátum: 1937
Hangszer: karnagy
 
1937. december 17. Hőgyész - 2010. június 3. Mohács

Zenei alapismereteit a Pécsi Püspöki Énekiskolában sajátította el, majd a Pécsi Tanítóképzőben szerzett tanítói oklevelet. Első munkahelye Szalatnak volt, később Dunaszekcsőre került.

1972-ben énektanári diplomát szerzett. Még ebben az évben karvezetői kurzust végzett Berlinben (Deutsche Hochenschule für Musik Hanns Eisler).

1980-tól nyugdíjba vonulásáig (1996) a Mohácsi Brodarics Téri Általános Iskola énektanára volt. Több gyermek- és felnőttkart vezetett. 1977-ben az ő kezdeményezésére alakult meg Mohácson a Bartók Béla vegyeskar, melyet 1996-ig dirigált. Ez alatt az idő alatt olyan nagyszabású művek kerültek bemutatásra, mint Händel: Messias című oratóriumának keresztmetszete, Kodály Zoltán Missa Brevis című miséje, Monteverdi: Vespro della beata virgine című műve, vagy Kodály Zoltán: Psalmus Hungaricus-a.

1999-től haláláig vezette a Majsi Harmónia Énekegyüttest.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Klasszikus Puzzle - Szabdi 40 / 3.
Óbudai Társaskör
UMZE Kamaraegyüttes: Eötvös, Vajda, Varga ősbemutatók
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek