BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Nánási Henrik
Név: Nánási Henrik
Születési hely: Pécs
Születési dátum: 1975
Hangszer: karmester
 
Zenei tanulmányait 1990-től 1993-ig a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zeneszerzés szakán, majd 1993-tól 2000-ig a Bécsi Zeneakadémia karmester, zeneszerzés és korrepetitor szakán folytatta.

1999-től a Klagenfurti Stadttheater korrepetítoraként, majd 2002-től első karmestereként vezényelte főként az olasz operairodalom jelentősebb műveit. Az olasz és Mozart operák mellett olyan operett ritkaságokat is bemutatott, mint Lehár Évája. A Budapesti Operettszínházban A mosoly országával mutatkozott be, majd 2005-ben ő vezényelte A denevér felújítását.

2005-től 2007-ig a Theater Augsburg első karmesteri posztját töltötte be. A 2007/08-as évadtól a Müncheni Staatstheater am Gärtnerplatz zeneigazgató-helyettese volt. Feladatai között szerepelt Verdi A haramiák és Giovanna d’Arco című operáinak müncheni bemutatója.

2007 óta rendszeresen tevékenykedik vendégkarmesterként a bécsi Volksoperben, ahol Dvorák Rusalka című operájának betanítása is az ő feladata volt. A svájci St. Gallenben vezényelte Verdi Alzira című operájának svájci bemutatóját. A következő évadok jelentősebb állomásai többek között szerepel a Drezdai Semperoper, a frankfurti opera és a Bajor Állami Operaházban való bemutatkozás.

Nánási Henrik 2011 februárjában debütál az Operaházban a Don Pasquale előadásával.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek