BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kákonyi Árpád
Név: Kákonyi Árpád
Születési hely: Kalocsa
Születési dátum: 1982
Hangszer: zongora
 
1982. szeptember 26-án született, Kalocsán

Zenei tanulmányait a helyi Liszt Ferenc Zeneiskolában kezdte Apagyi Judit, Fuchs Ferenc és Jensen Gabriella növendékeként, majd 1997-től a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákja volt Ábrahám Mariann (zongora) és Fekete Győr István (zeneszerzés) irányítása alatt.

1998-ban a Békéstarhosi Országos Szakközépiskolai Zongoraverseny I. korcsoportjának I. díját nyerte el, 2001-ben az iskolai, majd 2002-ben az országos Ifjú Bartók Zeneszerzés Verseny győztese volt. 2002-tól a Zeneakadémia zeneszerzés szakos hallgatója, tanára Vajda János. Diplomakoncertje 2008 júniusában volt a Zeneakadémia Nagytermében.

1998-ban és 1999-ben az I. és II. Fazioli Zongorafesztivál közremőködője volt. 2004-ben részt vett Paul Gulda bayreuth-i zongora kurzusán, 2006-ban a svájci Goppisberger Musikwochen-en zeneszerzést tanított.

2006-tól 2007-ig az UMZE kamaraegyüttes rendszeres közremőködője (Hommage a Ligeti 2006., Tribute to Steve Reich, Schleswig-Holstein Fesztivál 2007.), 2008. februárja óta Bánfalvi Béla növendékeinek korrepetitora Pécsett, 2008. szeptembere óta a Színművészeti Főiskola korrepetitora Budapesten. 2008. áprilisában a belga királyi családnak adott koncertet Brüsszelben, az Accord Quartettel közösen Dohnányi c-moll Zongoraötösét játszották.

2006. októberében és novemberében kanadai és észak-amerikai turnén vett részt többek között Banda Ádám kamarapartnereként. 2009-ben "Goppisberger Concerto" című darabjával szerepelt Selmeczi György a Duna TV számára készített "Kortársaim" című portrésorozatában.

Kompozíciói elhangoztak az őszi Fesztiválon, a Korunk Zenéjén, az IKZE-n, a Vántus István Kortárszenei Napokon, valamint Európa számos országában (Ausztria, Németország, Hollandia, Svájc, Franciaország).

2013-óta az Örkény Színház zenei vezetője.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek