BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kokas Dóra
Név: Kokas Dóra
Születési dátum: 1992
Hangszer: cselló
Együttes: Kelemen Quartet
 
7 éves korától vesz részt csellóversenyeken. Első díjas volt 2003-ban és 2006-ban a várpalotai, 2005-ben az olaszországi goriziai, 2004-ben a horvátországi poreci, 2000-ben a zágrábi nemzetközi csellóversenyen, valamint 2002-ben a szolnoki Országos Csellóversenyen, ahol 1999-ben a legfiatalabb résztvevőként különdíjat is kapott. Második díjat nyert a liezeni Nemzetközi Csellóversenyen Ausztriában 2004-ben, és harmadik díjat Dolny Kubinban, Szlovákiában 2006-ban.

2006 áprilisában Litvániában a Fiatal Tehetségek Nemzetközi Zenei Fesztiváljának Gálakoncertjén Saint-Saëns Csellóversenyét adta elő, a Kaunasi Szimfonikus Zenekar kíséretével. Fellépett már Európa több híres koncerttermében, többek között a salzburgi Mozarteumban, a Velencei Malibran Színházban, szólistaként Veronában, Ljubljanában, Klagenfurtben, Brüsszelben, Budapesten, Pécsett és Kaposvárott.

2001-ben vendégművészként lépett fel Angliában a Prussia Cove Nemzetközi Zenei Szemináriumon Nagy Péter zongorakíséretével. A 2006/2007-es és 2007/2008-as évadra több magyarországi szimfonikus zenekartól fogadott el meghívásokat Brahms Kettősversenyének előadására nővérével, Kokas Katalin hegedűművésszel.

Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Kurtág György: Fin de partie (A játszma vége) - magyarországi bemutató
Müpa
Lemezajánló
További lemezek