BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Cselóczki Tamás
Név: Cselóczki Tamás
Születési hely: Nagykőrös
Születési dátum: 1974
Hangszer: ének - tenor
 
Cselóczki Tamás Nagykőrösön született. Eredetileg kétkezi munkásként dolgozott és csak huszonhét évesen kezdett énekelni tanulni. Zenei tanulmányait a budapesti Molnár Antal Zeneiskolában Bojtor Katalinnál kezdte, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola szegedi tagozatán folytatta.

2001-ben tagja lett a Honvéd Együttesnek. Operaénekesi karrierje Verdi: A trubadúr című operájával kezdődött, Manricó szerepében debütált. 2005-ben elvégezte Hamari Júlia mesterkurzusát. A Zeneakadémia színpadán szólistaként Beethoven IX. szimfóniájában mutatkozott be.

2005-ben a Zempléni Fesztiválon a Carmenben kapott szerepet. Innentől kezdve több színház színpadán megfordult különböző kisebb és nagyobb szerepekben. Énekelt Erkel Bánk Bán és Dózsa György című műveiben, valamint Kalafot alakította Puccini Turandotjában. 2005-2006-ban folyamatos meghívott vendége volt a Miskolci Nemzeti Színháznak és a Szegedi Nemzeti Színháznak.

Az utóbbi időben egyre többször hallható koncerteken, például Verdi Requiemjében, Dvorák Stabat Materében és Kodály Psalmus Hungaricusában.

Külföldön is többször fellépett, többek között Izraelben, Oroszországban, Ausztriában és Japánban. Több fesztivál állandó fellépő művésze. 2004-ben az év énekese lett a Honvéd Együttesben, 2008-ban pedig megkapta a Simándy-díjat.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Őrségi Kortárs Zenei Napok│Koncert lehetőség fiatal zenészek számára
Kortásrszenei Napok
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Lemezajánló
További lemezek