Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Láng András


brácsa

Születési hely
Budapest
Születési dátum
1979
Együttes

 
Hegedűtanulmányait 9 évesen kezdte a III. kerületi Zeneiskolában Fáth Helga növendékeként. 1993-ban felvételt nyert a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol Bolyki András tanítványa lett. 1994-től a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, Láposi János osztályában folytatta tanulmányait. 1999-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetének hallgatója, ahol Nagy Ágnes növendékeként 2003-ban szerezett diplomát.

1997-től a Danubia Szimfonikus Zenekar brácsaszólamának tagja. 1997-ben és 1998-ban, a Konzervatórium háziversenyén vonósnégyes kategóriában I. díjat nyert. 1998-ban Ulmban részt vett Jurij Szmirnov kurzusán. 2003-ban első díjat nyert a Weiner versenyen.

Kisegítőként részt vett a Debreceni Filharmonikusok, a Matáv Szimfonikus Zenekar, a Magyar Állami Operaház Zenekarának, a Budapesti Vonósok, valamint a Liszt Ferenc Kamarazenekar munkájában. Tagja az 1999-ben Czettner Vera és Várnagy Mihály által alapított Kelenvölgyi Kamarazenei Stúdiónak, ahol többek között Rolla János, Konrád György, Kertész Ottó, Lovas György és Frank Mária is tanítanak. A Marcato Együttesben - az aktív zenélés mellett - szervezési feladatokat is ellát.