BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Láng András
Név: Láng András
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1979
Hangszer: brácsa
Együttes: Marcato Ensemble
 
Hegedűtanulmányait 9 évesen kezdte a III. kerületi Zeneiskolában Fáth Helga növendékeként. 1993-ban felvételt nyert a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol Bolyki András tanítványa lett. 1994-től a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, Láposi János osztályában folytatta tanulmányait. 1999-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetének hallgatója, ahol Nagy Ágnes növendékeként 2003-ban szerezett diplomát.

1997-től a Danubia Szimfonikus Zenekar brácsaszólamának tagja. 1997-ben és 1998-ban, a Konzervatórium háziversenyén vonósnégyes kategóriában I. díjat nyert. 1998-ban Ulmban részt vett Jurij Szmirnov kurzusán. 2003-ban első díjat nyert a Weiner versenyen.

Kisegítőként részt vett a Debreceni Filharmonikusok, a Matáv Szimfonikus Zenekar, a Magyar Állami Operaház Zenekarának, a Budapesti Vonósok, valamint a Liszt Ferenc Kamarazenekar munkájában. Tagja az 1999-ben Czettner Vera és Várnagy Mihály által alapított Kelenvölgyi Kamarazenei Stúdiónak, ahol többek között Rolla János, Konrád György, Kertész Ottó, Lovas György és Frank Mária is tanítanak. A Marcato Együttesben - az aktív zenélés mellett - szervezési feladatokat is ellát.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Sokszínű Gyöngyszemek | Szervánszky Endre: Fuvolaverseny
Pesti Vigadó
A jövő zenéje | Kortárs kamarazene a BFZ Próbatermében
BFZ Próbaterem
Lemezajánló
További lemezek