BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Dumitrache Horia
Név: Dumitrache Horia
Születési hely: Szucsáva (Románia)
Hangszer: klarinét/basszusklarinét
Link: /www.horiadumitrache.com/
Együttes: Metrum Ensemble
 
Horia Dumitrache klarinétművész a berni Zeneakadémián szerzett szólistadiplomát Ernesto Molinari tanítványaként.
Részt vett a 2003 és 2004-es nyári Lucern Akadémián, Pierre Boulez és az Ensemble Intercontemporain Paris vezetése mellett. Szólista- és kamarazenekarok tagjaként számos nemzetközi fesztiválon szerepelt, többek között Wien Modern, Budapesti Őszi Fesztivál, Graz Steirischer Herbst, Lucerne Festival, IDM Darmstadt, Encuentros Buenos-Aires, Tage Der Neue Musik Zurich, Musica Hoy Madrid, Berni EMIT TIME és Biennale.

Gazdag repertoárjából kiemelendő Elliott Carter és Franco Donatoni klarinét koncsertói, valamint Michael Jarrell, Brian Ferneyhough, Beat Furrer, Pierre Boulez, Toshio Hosokawa és Isabel Mundry művei. Az utóbbi években számos alkalommal játszott a Klangforum Wien, UMZE, Intermoduláció Budapest és Phoenix Basel kamarazenekarokkal. Klasszikus, romantikus és kortárs komolyzene mellett, Horia Dumitrache, szabad improvizációval és zeneoktatással is foglalkozik. 2002 és 2007 között tagja volt a Paul Klee Kamarazenekarnak. 2004 óta tagja a svájci Laboratorium kamarazenekarnak és 2011 óta a bécsi Mitteleuropäisches Kammerorchester-nek.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 | Ligeti Gitár Projekt - Concert Lecture
Könyvtár
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Lemezajánló
További lemezek