BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Balog Péter
Név: Balog Péter
Születési hely: Salgótarján
Születési dátum: 1981
Hangszer: gitár/koboz
E-mail: hangember@freemail.hu
Link: balogpeter.uw.hu
 
Balog Péter 1981-ben született Salgótarjánban. Zenei tanulmányait a bátonyterenyei zeneiskolában kezdte. 1994-ben 2. helyezést ért el a Váci Országos Zeneiskolai Gitárversenyen.

Középiskolai tanulmányait a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Gimnáziumban folytatta. 1998-ban 1. helyezést ért el a Csepeli Országos Középiskolai Gitárversenyen. Felsőfokú tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen fejezte be 2005-ben kitüntetéses diploma megszerzésével. Tanára Eötvös József volt.

2000 óta dolgozik gitártanárként, jelenleg a budapesti Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskolában, amelynek gitárzenekarát is ő vezeti.

2002 óta rendszeresen koncertezik Radványi Balázzsal, a Kaláka együttes Kossuth-díjas tagjával itthon és külföldön. Eddig 2 hanghordozójuk jelent meg: Tiki Tiki Timbó (2004) és A londoni mackók (2006).

Alkalmanként önállóan és különböző könnyű- illetve komolyzenei formációkkal is fellép. A gitár mellett kobzon és cavaquinho-n is játszik.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Hommage à Kocsis Zoltán | Rácz Zoltán kamaraestje
Zeneakadémia
Bach - Duruflé - Szathmáry
MÜPA
Budapesti Vonósok: Klasszikusok tükrében 1.
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek