Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Boros Attila


basszusgitár

Születési hely
Pécs
Születési dátum
1975
Együttes

 
Boros Attila 1975. március 21-én született Pécsett. Zenei tanulmányit a szekszárdi zeneiskolában klasszikus gitáron kezdte, de nagyon hamar közel került a rock zenéhez. Egy iskolai zenekarban már tizenkét évesen basszusgitározott, és később számos zenei produkcióban vett részt a jazztől a könnyűzenéig. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola basszusgitár szakán 1999-ben diplomázott.

Több lemezen és színházi produkciókban is közreműködött. Jelenleg a Kiskalász zenekar mellett a legendás Makám Zenekarral játszik együtt - gyerekeknek és felnőtteknek is. Tagja még az „etno-jazzrock” zenét játszó Chalga együttesnek és a Kada zenekarnak. Sokoldalú érdeklődését tükrözi, hogy basszusgitárosként közreműködött többek között Kozma Orsi Kozmapolitan nevű zenekarában és a cigányzenei hagyományokra építő Nomadában, de fellépett Kulka Jánossal, Dés Lászlóval és az Unisex-szel is.

2007 óta tagja a főként bolgár népzenén alapuló, improvizációkkal tarkított fúziós zenét játszó Trans Balkan Collective zenekarnak.

2011-ben Szabó G. Hunorral együtt Weisz Gábor vendége volt a IX. Jazzforum Budapest fesztiválon.