BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Boros Attila
Név: Boros Attila
Születési hely: Pécs
Születési dátum: 1975
Hangszer: basszusgitár
Együttes: Trans Balkan Collective/Zűrös Banda/Double Weisz Quintet
 
Boros Attila 1975. március 21-én született Pécsett. Zenei tanulmányit a szekszárdi zeneiskolában klasszikus gitáron kezdte, de nagyon hamar közel került a rock zenéhez. Egy iskolai zenekarban már tizenkét évesen basszusgitározott, és később számos zenei produkcióban vett részt a jazztől a könnyűzenéig. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola basszusgitár szakán 1999-ben diplomázott.

Több lemezen és színházi produkciókban is közreműködött. Jelenleg a Kiskalász zenekar mellett a legendás Makám Zenekarral játszik együtt - gyerekeknek és felnőtteknek is. Tagja még az „etno-jazzrock” zenét játszó Chalga együttesnek és a Kada zenekarnak. Sokoldalú érdeklődését tükrözi, hogy basszusgitárosként közreműködött többek között Kozma Orsi Kozmapolitan nevű zenekarában és a cigányzenei hagyományokra építő Nomadában, de fellépett Kulka Jánossal, Dés Lászlóval és az Unisex-szel is.

2007 óta tagja a főként bolgár népzenén alapuló, improvizációkkal tarkított fúziós zenét játszó Trans Balkan Collective zenekarnak.

2011-ben Szabó G. Hunorral együtt Weisz Gábor vendége volt a IX. Jazzforum Budapest fesztiválon.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek