BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Szűcs Gabi
Név: Szűcs Gabi
Hangszer: ének
Link: www.szucsgabi.hu/
  /www.facebook.com/SzucsGabiOfficial/?fref=ts
Együttes: Szűcs Gabi Zenekara/Cotton Club Singers
 
Szűcs Gabi 14 évig a Cotton Club Singers együttes tagja volt. 2007-ben azonban önállósította magát, és szólókarrierbe kezdett. A váltás egy új zenei világ felfedezését, és művészi személyiségének kibontakoztatását ígéri, nem elfordulva azonban a jazz, a legnemesebb értelemben vett szórakoztató műfajtól.

Az énekesnő Budapesten született, zenei előtanulmányait fúvós hangszereken kezdte fuvolán, illetve oboán. Később megismerkedett Sík Olga énektanárnővel, aki az énekesi pálya felé terelte. A nála eltöltött évek meghatározóak voltak művészi felfogásában. Elvégezte az OSZK előadóművészi kurzusát, ének-előadóművész szakon. Társaival megalapította a Cotton Club Singers Énekegyüttest, mellyel számos díjat nyertek (pl. Emerton-díj - 1998, Az év legjobb jazz-zenekara), felléptek több hazai és nemzetközi fesztiválon. Az együttestől 2007. január 3-án, a Legénybúcsú című koncerten búcsúzott el.

Zenei ízlése nagyon sokszínű. A műfaj legnagyobb előadói, mint Ella Fitzgerald, Carmen McRae, Dinah Washington éppúgy közel állnak szívéhez, mint a mai jelentős előadók közül sokan: Diana Krall, vagy éppen Norah Jones, Stevie Wonder, és Sting. Nem idegen tőle a Liza Minelli vagy Barbra Straisand előadásaira jellemző, nagy színpadi, zenés-táncos show-k világa sem. Éppen ezért műsora is nagyon színes, repertoárja több korszakot is átfog. Célja a különböző zenei korszakok legnagyobb slágereit mai hangzással, újszerű megközelítésben interpretálni.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
II. Sonus Cordis Zenei Napok | Az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje
Szent András Kastély
DOME_LIVE 004 – Ligeti György: Kamarakoncert-részlet + EJTECH: Formalized Music for 4 Winds
Magyar Zene Háza
Orbán György 75 - Kamaraest a zeneszerző tiszteletére
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek