BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kiss Csaba
Név: Kiss Csaba
Születési hely: Debrecen
Születési dátum: 1963
Hangszer: karnagy
 
Kiss Csaba 1963-ban született Debrecenben. 1986-ban tanári diplomát szerzett a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán. Később Budapesten, a Magyar Művelődési Intézetben felsőfokú kórusvezetői oklevelet, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Párkai István és Kollár Éva tanítványaként középiskolai énektanári és karvezetői diplomát szerzett.

Tanári pályáját Miskolcon kezdte, ahol 1990-től a Forrás Kamarakórust irányította és az együttessel nemzetközi versenyeken helyezéseket és karnagyi díjat is nyert. 1998-óta Debrecenben él, az Ady Endre Gimnáziumban és a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán tanít. Iskolai kórusaival és a Vox Antiqua kamarakórussal számos versenyen ért el helyezést, illetve felvételeket készített a Magyar Rádióban. A debreceni Canto Armonico énekegyüttes munkájába 2001-ben kapcsolódott be.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
Budapesti Vonósok: Szerenádok, vonósok és rézfúvósok
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek