BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Zakar Zoltán
Név: Zakar Zoltán
Születési hely: Hajdúszoboszló
Születési dátum: 1959
Hangszer: harsona/zongora
 
1959. május 16. - 2021. február 10.

Zakar Zoltán harsonás, zongorista, zeneszerző 1959-ben született Hajdúszoboszlón. Tanulmányait a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán és a Bartók Béla Konzervatórium Jazz Tanszakán végezte.

A ’80-as évek második felében vezető hazai jazz-formációk – többek között a Regős István vezette ’Jazz & Press’, Kőszegi Imre Quintet, Vasvári Pál együttese – szólistája, a Budapest Big Band alapítótagja. Állandó együttesei mellett rendszeresen közreműködik a Studio 11, Vukán György, Lakatos „Ablakos” Dezső, Szakcsi Lakatos Béla, Tony Lakatos hangfelvételein ill. koncertjein. A ’90-es években a Budapest Ragtime Band majd a Caribeat együttes tagja, emellett Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban dolgozik különböző show-zenekarokban mint szólista és hangszerelő.

2002 óta Debrecenben él, ahol a Debreceni Jazz Együttes tagja, saját együttesének, a Zakar Jazz Group-nak vezetője, a Debreceni Jazz Klub elnöke, 2005 óta a Jazzmelon Big Band művészeti vezetője.

Zeneszerző-hangszerelőként megrendelői közé tartozik a Magyar Rádió, Magyar Televízió, a Budapest Big Band, a Budapest Ragtime Band, a helsinki UMO Big Band, a Dán Rádió Big Band-je, a Dorsten Jazz Orchestra, a Hungarian Jazz Trombone Company, a P. Mobil, Randall Cooper, a W. Birkenstock Musikverlag, a Veszprémi Légierő Big Band-je, a Debreceni Helyőrség Zenekara és sokan mások.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 | Ligeti Gitár Projekt - Concert Lecture
Könyvtár
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Lemezajánló
További lemezek