BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Keszei Borbála
Név: Keszei Borbála
Hangszer: ének - szoprán
 
Énektanulmányait 1994 és 1998 között a Budapesti Weiner Leo Konzervatóriumban kezdte magánének szakon Bikfalvy Júlia, Wiedemann Bernadett, Hamari Júlia és Tokody Ilona irányítása alatt. 1995-ben ösztöndíjat kapott Bolognába, ahol Professoressa Elena Ronchinál tanulta az olasz zenei stílust.

1996-ban Debrecenben debütált, majd 2001-ig a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. Az Operaházban 2000 tavaszán Gildaként debütált, majd 2001-től a színház ösztöndíjasa lett. 2001 és 2003 között számtalan főszerepet énekelt a fővárosban, a közönség többek között mint Gilda, Júlia (Gounod: Rómeó és Júlia), Susanna (Mozart: Figaro házassága), Adina (Donizetti: Szerelmi bájital), Melinda (Erkel: Bánk Bán) láthatta.

2003 óta a Bécsi Staatsoper tagja, szerepei többek között Nannetta (Verdi: Falstaff), Oscar (Verdi: Álarcosbál), Sophie (Massenet: Werther), Eudoxie (Halevy: La Juive), Olga (Giordano: Fedora), Liza (Donizetti: Sonnambula), Inez (Donizetti: La Favorita), Papagena (Mozart: A Varázsfuvola), Barbarina (Mozart: Figaro házassága).

Norinaként először a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál keretében lépett a közönség elé (ahol 2003-ban a Mozart évben már láthatták őt). 2003 és 2008 között a bécsi Staatsoper szólistája, ahol számtalan kisebb szerep mellett elénekelte Az alvajáró Lisáját, Olgát a Fedorából és A zsidónő Eudoxiáját is. A Bánk bán Melindáját nagy sikerrel énekelte a Szegedi Szabadtéri Játékokon 2006-ban és 2007-ben. Jelenleg szabadúszó művész.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budapesti Vonósok: Klasszikusok tükrében 1.
Koncertterem
Pikolós gyöngyszemek - Kanyó Dávid sorozata | Kaleidoszkóp
Könyvtár
UMZE Kamaraegyüttes: Crossover Concerto Project
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek