Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Bensó Pál


dob

Születési hely
Budapest
Születési dátum
1981
Együttes

 
Zenei tanulmányait Vácon kezdte Ábrányi Tibornál, majd Budapesten folytatta Mericske Zoltánnál, akinél klasszikus ütőhangszereken tanult. Éveken át a Mericske Zoltán által vezetett ütőzenekarban játszott, amellyel számos koncert, rádiós- és televíziós felvétel után 2001-ben önálló lemezt jelentettek meg. 1998-ban a zenekar Arany antenna és Niva díjat kapott.

1998-tól fő hangszere a dob, és ettől az évtől Jánky Zsolt tanítványa. 1999-ben végezte el a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolát, ahol 8 éven át tagja volt az iskola szimfonikus zenekarainak is. 2001-től Szedőfi Péter tanítványa.

Eddig számos klub- és pop együttesben játszott, többek közt Papp Gyula zenekarában, a Mother Funkerban; a Fiesta, Blow-Up és Ágnes Vanilla kísérőzenekaraiban. Jelenleg színházi produkciók zenekaraiban működik közre és a Zámbó Tamás Group tagja.