BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Bensó Pál
Név: Bensó Pál
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1981
Hangszer: dob
Együttes: Zámbó Tamás Group
 
Zenei tanulmányait Vácon kezdte Ábrányi Tibornál, majd Budapesten folytatta Mericske Zoltánnál, akinél klasszikus ütőhangszereken tanult. Éveken át a Mericske Zoltán által vezetett ütőzenekarban játszott, amellyel számos koncert, rádiós- és televíziós felvétel után 2001-ben önálló lemezt jelentettek meg. 1998-ban a zenekar Arany antenna és Niva díjat kapott.

1998-tól fő hangszere a dob, és ettől az évtől Jánky Zsolt tanítványa. 1999-ben végezte el a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolát, ahol 8 éven át tagja volt az iskola szimfonikus zenekarainak is. 2001-től Szedőfi Péter tanítványa.

Eddig számos klub- és pop együttesben játszott, többek közt Papp Gyula zenekarában, a Mother Funkerban; a Fiesta, Blow-Up és Ágnes Vanilla kísérőzenekaraiban. Jelenleg színházi produkciók zenekaraiban működik közre és a Zámbó Tamás Group tagja.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Átlátszó Hang 2023 | Megtört csend - Selejlo Erzsébet és Selejlo Irén koncertje
Könyvtár
Zeneterápiás klub│A zene biztonsága a traumakezelésben
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek