BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Hornai Zóra
Név: Hornai Zóra
Születési hely: Zalaegerszeg
Születési dátum: 1977
Hangszer: ének
Együttes: Zámbó Tamás Group/Supercool
 
Tanulmányait mindig humán illetve művészeti irányban folytatta. Már általános iskolában elkezdett zenét tanulni: 3 évig hegedült, majd 5 évig gitározott. 16 éves korában alapította meg testvérével az első zenekarát, amelyben gitározott és énekelt. Z.A.J. együttes néven saját szerzeményekkel mutatkoztak be több tehetségkutató versenyen és fesztiválon.

Az énekléssel komolyabban 1995-től kezdett el foglalkozni, első énektanára Dobos Elena, akinél az alapokat elsajátítva 1999-ben felvételt nyert a Magyar Zene- és Táncművészek Stúdiójába (Budapest), jazz ének szakra ahol Micheller Myrtill (jazzének) és Boros György (zongora korrepetitor) tanítványaként fejlődhetett tovább. Eközben a koncertszervezéssel, kulturális és zenei rendezvények lebonyolításával is megismerkedett a Goldmark Károly Művelődési Központ művelődésszervezőjeként. Tapasztalatokat szerez olyan fesztiválok rendezésében, mint például a Helikoni Ünnepségek, Balaton Fesztivál.

2001-től a székesfehérvári Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Szakiskola tanulója, ahol Pocsai Krisztina és Pély Barnabás (jazzének), illetve Kiss Noémi (klasszikus ének) tanítványa volt. Ez idő alatt számos zenekarban illetve produkcióban szólistaként, valamint háttérvokalistaként működött közre, és néhány kórusban is szerepet vállalt. 2004-ben az iskola elvégzése után kezdett el jazz éneket tanítani, és létrehozta a Supercool jazz duót, amelyben standardokat dolgoznak fel két gitárra és énekhangra. A Zámbó Tamás Group tagja.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Beethoven és Brahms cselló-zongora szonátái kortárs magyar művek társaságában 3/3.
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek