Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Szerető Dániel


basszusgitár

Születési hely
Születési dátum
1977
Együttes

 
Szerető Dániel basszusgitáros a középiskolai évek során kezdett komolyabban foglalkozni a zenéléssel. 1993-ban diáktársaival, Brezovcsik Gáborral (gitár), Lukács Gáborral (altszaxofon) és Halmos Andrással (dob) alapítottak egy gimnáziumi zenekart Lekvártett néven, amellyel saját szerzeményeket adtak elő a kortárs jazz és a századelő klasszikus mestereinek stílusát felidézve. Ez a zenekar volt a Plastic Septet elődje.

2006 óta Darvas Kristóffal együtt tagja Rutkai Bori triójának, a Specko Jedno-nak, amely 2010 óta szextetté bővült. A funk-jazz-underpop zenét játszó együttes újabban gyermekeknek szóló koncerteket is ad, akárcsak a kifejezetten ezen a vonalon tevékeny Hébe-Hóba Banda, melynek szintén Szerető Dániel a basszusgitárosa.

Játszik továbbá a zeneszerző-multiinstrumentalista Szesztay Dávid zenekarában, a DAV-ban, emellett a Sumo Light-nak is tagja.