BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Szerető Dániel
Születési dátum: 1977
Hangszer: basszusgitár
Együttes: Brezo Quartet
 
Szerető Dániel basszusgitáros a középiskolai évek során kezdett komolyabban foglalkozni a zenéléssel. 1993-ban diáktársaival, Brezovcsik Gáborral (gitár), Lukács Gáborral (altszaxofon) és Halmos Andrással (dob) alapítottak egy gimnáziumi zenekart Lekvártett néven, amellyel saját szerzeményeket adtak elő a kortárs jazz és a századelő klasszikus mestereinek stílusát felidézve. Ez a zenekar volt a Plastic Septet elődje.

2006 óta Darvas Kristóffal együtt tagja Rutkai Bori triójának, a Specko Jedno-nak, amely 2010 óta szextetté bővült. A funk-jazz-underpop zenét játszó együttes újabban gyermekeknek szóló koncerteket is ad, akárcsak a kifejezetten ezen a vonalon tevékeny Hébe-Hóba Banda, melynek szintén Szerető Dániel a basszusgitárosa.

Játszik továbbá a zeneszerző-multiinstrumentalista Szesztay Dávid zenekarában, a DAV-ban, emellett a Sumo Light-nak is tagja.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Orbán György 75 - Kamaraest a zeneszerző tiszteletére
Koncertterem
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek