BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kasza Nándor
Név: Kasza Nándor
Születési dátum: 1981
Hangszer: harsona
 
1981-ben született. Zenei tanulmányait a füzesabonyi zeneiskolában kezdte, majd a debreceni zeneművészeti szakközépiskolában érettségizett. 2005-ben Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett (klasszikus zenei) művésztanári diplomát, Steiner Ferenc és Fejér András növendékeként. 2002-ben a Balogh-Zilcz országos egyetemi harsonaversenyen III. helyezést ért el.

A Small Brass Rézfúvós Quintet tagjaként 2003-ban Münchenben a Jan Koetsier nemzetközi quintet versenyen I. helyezést, és a Mittel-Deutsche Rundfunk különdíját kapta. 2004 nyarán Dél-Koreában a nemzetközi quintet versenyen szintén I. helyezést, majd 2004 őszén Passau-ban a nemzetközi zenei versenyen II. helyezést ért el. 2005-ben az Országos Rézfúvós Quintet Versenyen az "Activity" rézfúvós quintett tagjaként III. díjat nyert.

2000-től 4 évig a Freak (funky) zenekar tagja, 2005 óta tagja a Patricio Baeza Band-nek (latin), a Four'bones harsona kvartettnek és 2006 óta Gáspár Laci zenekarának.

Közreműködött többek között a Jambalaja zenekar lemezén, Tóth Vera 2005-ös szóló albumán, a Rapülők zenekar 2005-ös cd-jén és Bartók Eszter lemezén.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek