BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Mitilineou Cleo
Név: Mitilineou Cleo
Születési hely: Thesszaloniki (Görögország)
Hangszer: ének - szoprán
 
A görögországi Thesszalonikiben született, Cipruson nőtt fel. Zongoratanári diplomáját 1993-ban az angliai London Thames Valley University-n szerzte meg, és ugyanebben az évben középfokú énekesi végzettséget szerez az athéni Ethniko Odio Manolis Kalomiris-on. Énektanulmányait 1995-től a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta Ónody Márta, majd Nádor Magda osztályában. 2000-ben kiváló eredménnyel végzett, megszerezve az énekművészi és operaénekesi diplomáit. Számos mesterkurzuson vett részt, így Marton Éva, Hamari Julia, Renata Scotto, Anna Reynolds, Virginia Zeani, Sherril Milnes, Renato Bruson és Polgár László kurzusain képezte magát tovább. 2000-ben Sydney Leon ösztöndíjjal tanult Londonban, valamint elnyerte az Operabarátok Egyesületének ösztöndíját. Ugyanebben az évben a barcelonai Francisco Vinas Énekversenyen Magda Olivero különdíját nyerte.

A 2001-es évtől kezdve két évadon keresztül a Magyar Állami Operaház Operastúdiójának tagja, az Erkel Színházban Gounod Rómeó és Júlia című operájának főszerepében (Júlia) debütált. 2002-ben a Kairói Operaházban Haydn A Teremtés című oratóriumában (Gábriel és Éva szerepében) mutatkozott be. A 2003/2004-es évadtól a Magyar Állami Operaház szerződéses tagja. 2003-ban megnyerte a szombathelyi Nemzetközi Haydn énekversenyt.

Koncerténekesnőként is rendszeresen lép fel Magyarországon és külföldön (Ausztriában, Szlovákiában, Angliában, Cipruson, Egyiptomban, Franciaországban), koncertprogramjain a zeneirodalom széles választékából hangzanak fel dalok, áriák, kortárs művek, musical- és operett részletek. Számos koncertjéről rádió- és tv-felvétel készült (Magyar Rádió, Ciprusi Rádió, BBC, ERTsat). 2003-ban megnyerte a Bartók + Mozart Miskolci Nemzetközi Operafesztivál énekversenyét. 2005-ben a veronai Don Giovanni énekversenyen különdíjat kapott.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek