BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Rőser Orsolya Hajnalka
Név: Rőser Orsolya Hajnalka
Hangszer: ének - szoprán
 
A Szent István király Zeneművészeti Szakközépiskola és Konzervatóriumban tanult 1992 és 1996 között; tanárai László Margit, Hamari Júlia és Schultz Katalin voltak. 1997 és 2002 között rendszeresen részt vett Hamari Júlia kurzusain Budapesten, Stuttgartban, Firenzében, Bad Libenzellében, Steinnauban, Eltville-ben és Bécsben.

1998-ban Az Év Énekese lett a Magyar Állami Operaház és a Deutsche Telekomm által szervezett versenyen. 1999-ben Operabál Gálaműsorának főszereplője, 2000-ben a Magyar Rádió Énekversenyének második helyezettje, 2002-ben döntős a Kanadai Nemzetközi és a hollandiai S' Hertogenbosch-i énekversenyeken.

2000-ben a bécsi Kammeroperhez szerződött, ahol elénekelte Adina (Szerelmi bájital) és Anina (Egy éj Velencében) szerepét. Emellett 1999 és 2003 között a Budapesti Operastúdió tagja. A magyar Operaházban fellép Barbarinaként (Figaro házassága), Gianettaként (Szerelmi bájital) és Iluskaként (János Vitéz). Számos koncertet ad külföldön és belföldön egyaránt.

2020-ban Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek