BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Trubin Beáta
Név: Trubin Beáta
Születési hely: Budapest
Hangszer: ének - szoprán
 
Budapesten született, jelenleg Ausztriában él. Énekmesterei itthon Gábor Artemisz, a grazi Zeneakadémián pedig Annemarie Zeller voltak. Több nemzetközi versenyen szerepelt sikerrel. 1993-ban az Èj királynõjeként aratott elismerést a budapesti Varázsfuvola énekverseny döntőjében, és elnyerte a Budapesti Filharmónia különdíját. Ezzel a szerepével debütált a Magyar Állami Operaházban és vendégszerepelt több európai városban (Brüsszel, Luxemburg, Augsburg, Graz).

1996-ban Japánba vezető turnéján Tokio, Sapporo és Osaka koncerttermeiben lépett fel. Még ugyanebben az évben I. díjat és közönségdíjat nyert a németországi Erika Köth énekversenyen, valamint az V. Nemzetközi Koloratúr-énekverseny döntőjében is megkapta a megtisztelő Közönség díjat Luxemburgban. A bregenzi színházban Clorinda szerepében (Rossini: Hamupipőke), a grazi operában pedig Pretty Pollyként (Birtwistle: Punch és Judy) és az Èj Királynőjeként ismerhette meg a közönség.

Széles repertoárján, Mozarton kívül (Szöktetés a szerájból - Konstanze, Don Giovanni - Donna Anna) Donizetti (Lammermoori Lucia - címszerep, Don Pasquale - Norina), Offenbach (Hoffmann meséi - Olympia), Verdi Rigoletto - Gilda, Az álarcosbál - Oscar), Delibes (Lakmé- címszerep) és Richard Strauss (Ariadné Naxos szigetén - Zerbinetta, A rózsalovag - Sophie) szerepek is megtalálhatók.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek