BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Dénes István
Hangszer: karmester
 
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1977-ben szerzett diplomát zeneszerzés, karmester és zongora szakon. Azóta a Magyar Állami Operaház tagja.

1979 óta dirigálja többek között a János vitézt, a Porgy and Bess-t, A trubadúrt, a Carment, A varázsfuvolát, a Pillangókisasszonyt, a Traviatát, A rózsalovagot, a Trisztán és Izoldát, az Otellót, a Bohéméletet, az Aidát, a Toscát, a Bánk bánt és a Salomét. A János vitéz zenemű átdolgozása ás újrahangszerelése is az ő nevéhez fűződik.

Sir George Solti-ösztöndíjasként Bécsben is tanult; Európa számos országában vezényelt vendégként. 1987-től első karmastere a Brémai Operaháznak, 1995-től a trieri Operaház főzeneigazgatója. Művészi munkáját Komor Vilmos-emlékplakettel ismerték el. Európa számos országában vezényelt. Szerzeményei: Fanfaren e corale, Funerailles in memorian, Hommage a Beethoven, Treveris-fantázia.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
HangKELTŐ - Ifjúsági Zeneszerzőverseny 2021
Online
SZŐLLŐSY 100 - KURTÁG 95
Zeneakadémia
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2021
Elbphilharmonie
Lemezajánló
További lemezek