BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Mező Péter
Név: Mező Péter
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1982
Hangszer: hegedű
Link: www.accq.hu/
Együttes: Accord Quartet
 
1982. március 3., Budapest

Mező Péter 1982-ben született nagy múltú zenészcsaládba. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, majd Madridban és Bázelben további mesterdiplomát szerzett. Doktori fokozatát (DLA) a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán végzi.

Alapító tagja a 2001 óta működő Accord Quartetnek, mely rendszeresen koncertezik a világ koncerttermeiben. Játékukat több hanglemez, rögzített hangverseny is őrzi. Fontosabb díjaik többek között: Junior Prima-díj (2010), Artisjus-díj (2006), Brahms-verseny 1. díj (2009). Mesterkurzuson, vagy külföldi iskolákban tanultak a műfaj legnagyobbjaitól, így az Amadeus Quartet, Alban Berg Quartet, Janacek Quartet, Smetana Quartet, Mozaik Quartet, Hagen Quartet, LaSalle Quartet, Cleveland Quartet és a Bartók Quartet tagjaitól.

Mező Péter a Óbudai Danubia Zenekar koncertmestere, 2012 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kamarazene és vonósnégyes tanára, emellett 2013 óta tart kurzusokat az USA-ban (Los Angeles, Santa Ana, Youngstown). 2005-től a Magyar Állam egyik olasz mesterhegedűjén játszik.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek