BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Tamás Péter
Név: Tamás Péter
Születési hely: Szeged
Születési dátum: 1970
Hangszer: klarinét
 
1985-ben, sikeres felvételi után a Szegedi Zenekonzervatóriumba került. Később egy évig Budapesten, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult. 1990-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola szegedi tagozatára. Különböző kamaraegyüttesek mellett a Főiskola Szimfonikus Zenekarában játszott öt évig, ami kitűnő szakmai gyakorlatnak bizonyult.

Nemzetközi klarinétkurzuson vett részt Molfettában, majd Perugiában. A főiskolai évek alatt rendszeresen játszott kisegítőként a Szegedi Nemzeti Színház Zenekarában, a Salieri Kamarazenekarban, a Weiner Leo Kamarazenekarban. 1995-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Egyetemi Karán, kitűnő minősítéssel.

1995 óta a Szegedi Szimfonikus Zenekar első klarinétosa. Szólistaként hazai és külföldi (Olaszország, Spanyolország, Németország) pódiumok vendégművésze. A perugiai klarinétkurzuson való részvétel eredményeképp 1997 február elején meghívást kapott az évente megrendezett Perugiai Nemzetközi Klarinétversenyre, ahol a szólista kategóriában az első helyen végzett. 1997 őszén részt vett a Bécsi Nemzetközi Zenei Versenyen, ahol klarinét kategóriában elnyerte a Perrenoud Alapítvány különdíját. Az 1997/98-as hangversenyévadban „Az Év Zenésze” kitüntetést nyerte el a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészeinek szavazata alapján. A Szegedi Fúvósötös tagja.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Őrségi Kortárs Zenei Napok│Koncert lehetőség fiatal zenészek számára
Kortásrszenei Napok
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Lemezajánló
További lemezek