Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Csizmadia Angelika


csembaló

Születési hely
Születési dátum

 
Zongoratanulmányok után kezdett csembalózni. 1999-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett diplomát Horváth Anikó növendékeként. A brnói Masaryk Egyetem Filozófia Fakultásának Régi Zenei Tanszékére is felvételt nyert, ahol a historikus előadói gyakorlattl ismerkedett meg Shalev Ad-El vezetésével. Tudását több mesterkurzuson tökéletesítette (Zuzana Ruzickova, Jos van Immerseel, John Toll). A Trio "da Capo" és a Divertimento kamaregyüttes alapító tagja, a Hortus Musicus 99 csembalistája.

1994 óta a szentendrei Vujicsics Tihamér AMI zongora- és csembalótanára. 2014-ben Pro Clavicembalo-díjat kapott, 2017-ben elnyerte az Oltai Adrienne-díjat, 2023 októberében pedig a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Zeneművészeti Tagozatának oklevelét vehette át zenepedagógiai munkássága elismeréseként.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2005 Schenck, Johan: A Duna visszhangja
(L'Écho du Danube)
Hungaroton HCD 32287 Saját
Első felvétel