BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Soós Adrienne
Név: Soós Adrienne
Hangszer: zongora
 
A Soós Adrienne & Ivo Haag zongorakettős eredete a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián töltött közös tanulmányi évekre nyúlik vissza. Solymos Péter zongoraosztályában kezdték próbálnia a négykezes zongorairodalom fontos műveit, Kurtág György és Rados Ferenc kamarazene-osztályában pedig gyakorlati tapasztalatokat szereztek. Később főleg Schiff András gyakorolt rájuk jelentős hatást. Szereplésre hívta a kettőst a Musiktage Mondsee (Ausztria) című fesztivál. Korábban a Lucerni Fesztivál, a Davosi Fesztivál Fiatal Művészek Hangversenye, a feldkirchi Schubertiade, a Concentus Moraviae (Cseh Köztársaság), és számos egyéb rendezvényen tettek eleget hangverseny-meghívásoknak.
Szólistaként Soós Adrienne és Ivo Haag játszott a Luceme Szimfonikus Zenekarral, a Musikkollegium Winterthurral, a Camerata Bernnel, a pforzheimi Délnyugat-német Karamazenekarral,a miskolci Észak-magyarországi Szimfonikus Zenekarral és a Litván Kamarazenekarral.
A kettős számtalan CD-t vett fel többek között Charles Koechlin, Debussy, Schumann, Hans Huber, Raffaele d'Alessandro, Honegger és Frank Martin műveit. Repertorájukon egyaránt tartanak négykezes és két zongorás darabokat. Jelentős számú zongoraversenyt adtak elő zenekarral, többek között Veress Sándor Hommage á Paul Klee című két zongorára és vonósokra írott művét, valamint Dussek és Kozeluch kettősversenyeit.
Szándékuk, hogy érdekes és ritkán játszott darabokkal ismertessék meg a közönséget, intenzív kutatómunkához vezetett, amelynek során a világ számos könyvtárával kerültek kapcsolatba. E kutatómunka során fedezték fel Max Reger, a hegedűs Adolf Busch, Paul Juon, Alan Hovhaness és Robert Casadesus műveit. A kettős sokoldalúságát hangsúlyozza korunk zenéje iránti őszinte érdeklődése és szeretete is. A világ különböző országaiból számos zeneszerző komponált és dedikált műveket a kettősnek.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek