BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Gábor Ferenc
Név: Gábor Ferenc
Születési hely: Sepsiszentgyörgy (Románia)
Születési dátum: 1962
Hangszer: karmester/brácsa
E-mail: uzenet@freenet.de
Tel.: (0049) (30) 8570055
Fax: (0049) (30) 8570055
Link: www.ferencgabor.com
 
Iskoláit Kolozsvárott végezte Ruha István és Rónai Borbála tanítványaként, majd Izraelbe való áttelepülése után a tel-avivi zeneakadémián szerzett művészdiplomát. Egyetemi tanulmányai alatt megalapította a Gertler-vonósnégyest, amellyel világszerte koncertezett és népszerű kamarazene-fesztivált hozott létre az izraeli Zychron Yaakovban. 1986-1994 között az Izraeli Filharmonikus Zenekar tagja volt.

Jelenleg a Berlini Szimfonikus Zenekar brácsa szólamvezetője. Szólistaként is több zenekarral játszik világszerte (pl. Izraelben, Svájcban, Németországban, Magyarországon, stb.) Az utóbbi években karmesterként lép fel a legtöbbet: vezényel Németországban, Costa Ricában és Izraelben. Kortárszenei együttesekkel is előszeretettel dolgozik, többek között saját berlini társulatával, a Sinfonietta 92-vel és az Új Magyar Zene- Együttessel (UMZE). Betanító karnagyként Steven Sloane, Peskó Zoltán és Eötvös Péter mellett is dolgozott többek közt a Stuttgarti Rádió Zeenekaránál és a Berlini Filharmonikusoknál.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
Budapesti Vonósok: Szerenádok, vonósok és rézfúvósok
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek