BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Bozay Melinda
Név: Bozay Melinda
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1979
Hangszer: zongora
 
Bozay Melinda 1979-ben született Budapesten, Körmendi Klára zongoraművész és Bozay Attila zeneszerző gyermekeként. 8 éves korában vette első zongoraóráját Hortobágyi Máriától, majd a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol 2004-ben diplomázott Lantos István növendékeként.

Zongoratudását számos hazai és külföldi kurzuson tökéletesítette többek között Pierre-Laurent Aimard, Florent Boffard és Mariŕn Lapšansky vezetésével. Előszeretettel játssza a kortárs magyar szerzők műveit, több ősbemutató is a nevéhez köthető; ezenkívül szívesen tűzi műsorra a korai német romantikusok (Schubert, Schumann) darabjait is. Több hazai fesztiválnak visszatérő vendége, és a világ számos nagyvárosában koncertezett már (London, Bécs, Párizs, Moszkva, Amszterdam). Érdeklődése kiterjed a kamarazene különböző válfajaira; a dalkíséret mellett a duó, trió és nagyobb ensemble műfajában is kipróbálta magát. Ennek eredményeképp több kamarazenei versenyen is díjat nyert, többen között a Weiner Leó Országos Kamarazenei Versenyen III., ill. a Caltanissetta-i Nemzetközi Kamarazenei Versenyen különdíjat. A kortárs zene megismertetéséért tett kimagasló teljesítményét 2004-ben Artisjus-díjjal jutalmazták.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek