BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Fekete Veronika
Név: Fekete Veronika
Születési dátum: 1958
Hangszer: ének - szoprán
 
Zenei tanulmányait 1978 és 1982 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskolában, valamint magánúton, Illyés Ilonánál végezte. 1980-ban felvételt nyert a Magyar Állami Operaház énekkarába, majd sikeres próbaéneklés után magánénekesnői szerződést kapott. 1982-ben A varázsfuvola Éj királynője szerepében debütált az Operaházban. Az azóta eltelt idő alatt Mozart, Verdi, Erkel, Wagner operáinak főszerepeiben lépett fel itthon és külföldön.

Vendégszerepelt Hollandiában (30 estén énekelte az Éj királynőjét), Németországban, Ausztriában és Svájc nagyvárosaiban (Nabucco - Abigél, Éj királynője). 1994-ben a Veronai Arénában Verdi Nabuccojának és Bellini Normájának operaprodukcióiban vett részt. 1996-ban a bécsi Volksoperben a Nabucco Abigél szerepét énekelte sikerrel. Fellépett Lichtensteinben, Prágában és Írországban is. Több híres karmesterrel (Rico Saccani, Gustav Kuhn, Anton Guadagno, A. Moshe) és énekessel (C. Merrett, C. Colombara, G. Zancanaro, K. Ricciarelli, D. Munoz, G. Dimithrova, E. Grisales, P. Giuliacci) dolgozott együtt.

Díjak
Székely Mihály-emlékplakett (1990)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek