BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Dallos Erika
Név: Dallos Erika
Hangszer: zongora/csembaló/karvezető
 
Dallos Erika karvezető, zongora- és csembalóművész, a Magyar Állami Operaház korrepetitora. Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte, posztgraduális képzést Gordon Murray-nál Bécsben az Universität für Musik und darstellende Kunst-on végzett. 1996-ban a Magyar Állami Operaháztól elnyerte a Juventus-díjat. Számos csembaló-mesterkurzuson vett részt, így például Jos van Immerseelnél Antwerpenben, Johann Sonnleitnernél Innsbruckban, Hugette Dreyfussnál Párizsban. Dolgozott Yurij Simonov zenei asszisztenseként Miskolcon. Zongorakísérőként, csembalistaként, fellépett Angliában, Németországban, Romániában és Ukrajnában (a Szent József-kórus hangverseny turnéjának karnagyaként) és Japánban (Figaro házassága). Számos CD-je jelent meg, így Haydn La canterinája, ahol continuózott (Hungaroton), a Törley-szalon által kiadott CD-sorozat, ahol zongorakísérőként szerepelt, illetve egy DVD: Beethoven-dalok Miklósa Erikával a Maximilian Cobra magánkiadásában.

Gyakran ad régizenei, kamara- és szólókoncerteket, fellép a Capella Savaria Baroque Ensemble-lel és az Aura Musicale Baroque Ensemble-lel, gyakran csembalózik a Budapesti Vonósokkal és más budapesti együttesekkel. Rendszeresen működik közre koncerteken csembalistaként és zongorakísérőként. 2009-ben művészeti vezetője volt a Crescendo Nyári Akadémián színpadra állított Haydn Halászlányok című opera-előadásának, ahol irányítása alatt szólalt meg a mű a tokaji Paulay Ede Színházban.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek