BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Csernus Katalin
Név: Csernus Katalin
Születési hely: Budapest
Hangszer: gitár
E-mail: csernus.katalin@mail.datanet.hu
Link: www.duendeduo.hu
Együttes: Duende Duo
 
Csernus Katalin Budapesten a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetének Győri Tagozatán végezte zenei tanulmányait klasszikus gitár szakon. 1998-ban szerzett tanári és kamaraművészi diplomát kiváló minősítéssel Roth Ede és Arnóth Balázs tanítványaként.

1998 és 2000 között két évig a Madridi Királyi Zeneakadémián tanult tovább, Spanyolországban. Számos nemzetközi fesztiválon és neves művészek mesterkurzusain vett részt (Alvaro Pierri, Eliot Fisk, Wolfgang Lendle, Abel Carlevaro stb.). 1999-ben a spanyolországi Paco Santiago Marín Nemzetközi Gitárverseny döntőse volt. Szólistaként és különböző kamara formációkkal koncertezik, fellépett Madridban és a Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekar szólistájaként. 2002-ben Kiss Beával megalakította a Duende fuvola-gitár duót, mellyel rendszeresen koncerteznek.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek