Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Blaskó Mihály


fagott

Születési hely
Szarvas
Születési dátum
1969
Együttes

 
Szarvason született 1969. október 3-án. Itt végezte alapfokú zenei tanulmányait. 1988-ban fagott szakon tett érettségit Kerekes Teréz tanárnőnél a Békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Debreceni Konzervatóriumában diplomázott 1993-ban. Tanárai voltak: Arnóth Balázs, Nemes Ferenc és Olajos György. A főiskolás évek alatt, illetve az azt követő két évben több helyen fagottozott és tanított. (Debreceni Csokonai Színház, Szabolcsi Szimfonikus Zenekar, Törökszentmiklós, Karcag)

1995. őszétől a Szigetmonostori Zeneiskolában tanított, tagja volt a Pest megyei Szimfonikus Zenekarnak. Két évig közreműködött egy kortárs zenei csoportban, a Nazália Oboa Quartett-ben. Jelenleg tizedik éve tanít a pomázi zeneiskolában és tagja egy itt alakult reneszánsz együttesnek, az Anello Consort-nak. Mindemellett fagottozik a Szentendrei Kamarazenekarban.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
GyőrFree Műhely a MU Színházban Harmónia Produkció HCD 233